Sık Sorulan Sorular

Elektrik üreten alternatif akım makinesine senkron jeneratörler de denir. AC jeneratörlere, alternatör de denilmektedir. Buhar ve su enerjisi sağlayan santrallerde kullanılırlar.

Dizel jeneratörler içten yanmalı motora sahip otomobillerin kullandığı teknolojiyi kullanarak sahip oldukları dizel yakıtı oksijen ile tepkimeye sokarak yakarlar. Bunu yapabilmek için pistonlarda sıkıştırılan atmosferden alınan hava sıkıştırılır ve sıcaklığının artması sağlanır.

Bu tür jeneratörler elektrik iletmek için bir yanmalı motor kullanırlar. Bir prizle elektrikli aletlere takılabilirler. Bir tesisin alt panellerine bağlanabilirler ve uzak mahallerde kullanılabilirler. Ayrıca, televizyon ve buzdolabı gibi ev aletlerini çalıştırmak için yeterli gücü sağlayabilirler

Bir evin normal şartlarda ihtiyacı olan gücü en az 4 kVa'dan başlamaktadır. Eğer bir apartmanınız varsa ve tamamına enerji sağlamak istiyorsanız ölçüm yaptırmalısınız. İhtiyacınız olan enerjiyi benzinli, dizel ve invertör tip taşınabilir jeneratörler verecektir.

15 kVA'nın üzerine çıkıldığı zaman jeneratörler dizel olarak üretilmektedir. Diyelim ki 15 kVA'ya kadar bir ihtiyacınız var. Dizel mi Benzinli mi alacaksınız? ... Fakat çok kullanmayacaksanız, sadece elektrik kesintilerinde yedek enerji kaynağı olarak kullanacaksanız benzinli jeneratör almanız daha mantıklı olacaktır.

Portatif jeneratörler sürekli olarak en fazla 5 saat çalıştırılmalıdır. Bu süre sonunda motorun soğuması için 1 saat dinlendirilmelidir. Akülü modellerde jeneratör uzun süre çalıştırılmazsa akü boşalabilir.

Dizel motora sahip olan araçlarda benzin kullanımı durumunda araç büyük bir ihtimalle çalışır ancak bu durum sürücüyü yanıltmaktadır. ... Bu nedenle de araç yakıt deposuna benzin yerine dizel yakıt koyulursa bu yağlama özelliği azalır, geç tutuşması gereken yakıt erken tutuşur ve düzensizliğe neden olur.

Jeneratör Periyodik Kontrolleri İntersistem Teknik gibi tarafsız firmalar tarafından gerçekleştirilir ve daha çok jeneratörlerin güvenli şekilde çalışmalarını esas alan kontrolleri kapsamakta ve İş Ekipmanları Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğince yılda en az bir kez yapılması zorunluluktur.